A TEJTERMELŐ TEHENÉSZET BVD STÁTUSZÁNAK MEGHATÁROZÁSA

Hacsak korábbi diagnosztikai tesztekkel nem erősítették meg a BVD vírus jelenlétét az Ön állományában, az állomány BVD státusza ismeretlen. Az állomány státuszának osztályozásához állományszintű szűrővizsgálatokra van szükség. Az állomány státusza képet ad arról, hogy a BVD vírus állományban való jelenléte valószínű-e.

A KEZDETI BVD STÁTUSZ ELLENŐRZÉSE

Ebben a lépésben azt határozzuk meg, hogy az Ön állománya jelenleg fertőzött-e BVD vírussal. Ez az információ befolyásolja, hogy milyen típusú védekezési tervet kínálunk fel az Ön gazdasága számára.

Egy állomány BVD státuszának meghatározásához egy elegytej-mintát vesznek vagy néhány borjútól vérmintákat gyűjtenek az ellenanyagok kimutatása céljából. Ezt állatorvosa meg tudja szervezni az Ön számára. A költségeket az MSD Animal Health fedezi.

A vér- és a tejmintákat lehetőség szerint a telepet ellátó gyakorló állatorvosnak kell vennie. Az állatorvos gondoskodik a szarvasmarháktól történő szakszerű és biztos mintavételről, a minták azonosításáról és a laboratóriumba való beküldéséről.