Bejelentkezés Regisztráció

20 július 2007

Kutya

Elindult a Kisállatorvos.hu

Könnyen áttekinthető oldal az állatbarátok szolgálatában

Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként elindult a Kisállatorvos.hu online portál. Az oldal olyan hasznos információkkal és szolgáltatásokkal segíti a kisállattartókat, mint az oltásemlékeztető vagy az állatorvos kereső.


Mivel kedvenc háziállatainkra leselkedő veszélyforrások nem mennek szabadságra, a nyári hónapok alatt is érdemes ellátogatni a honlap oldalaira, ahol a gyakran előforduló különféle állatokat fenyegető betegségekről is jól összeszedett háttéranyagokat találhatunk.

A kutyatartók mindennapjait hivatott megkönnyíteni a Kisállatorvos.hu (www.kisallatorvos.hu) oltásemlékeztető szolgáltatása. Egy regisztrációt követően a kutyatulajdonosok figyelmét rendszeresen érkező email hívja fel a soron következő védőoltás vagy éppen féregtelenítés időpontjára. Szintén az oldalra látogató kényelmét szolgálja, hogy amennyiben állatorvosa megtalálható a honlapon, akkor a tájékoztató levél a rendelő címét és pontos nyitvatartási idejét is tartalmazza.

Az oldal másik felhasználó barát menüpontja az állatorvos kereső, ahol az állatorvost kereső gazdik településük megadásával országszerte tájékozódhatnak a lakhelyükhöz legközelebb eső rendelőről, de akár a keresett állatorvos neve vagy a gyógyítandó állatfajta megadásával is könnyedén hozzájuthatnak minden szükséges elérhetőségéhez.

A honlap „Gyakori betegségek” menüpontjában többet tudhatunk meg a belső élősködők elleni hatékony védekezésről vagy éppen a kennel köhögés kiváltó okairól.

A nyugat-európai országokhoz hasonlóan, hazánkban is egyre nagyobb figyelem és gondoskodás övezi a házi kedvenceket. Ezek az álatok betegségben és egészségben egyaránt csak ránk, a gazdáikra számíthatnak, ezért fontos, hogy felelősségünk teljes tudatában óvjuk meg az egészségüket, így szolgálva ezzel a saját és környezetünk védelmét is.

A weboldal kialakításánál arra törekedtünk, hogy az érdeklődők egy átlátható felülettel találkozhassanak, ahol gyorsan és könnyedén juthatnak hozzá a számukra fontos és hasznos információkhoz. Öröm számunkra a Kisállatorvos.hu elindulása, hiszen ez a kezdeményezés is nagyban hozzá járul, hogy komoly szakmai hátterünkkel támogathassuk az állattartókat és természetesen a kisállatok életét is könnyebbé tegyük.” – emelte ki Molnár Judit, az oldal fejlesztésének koordinálója.

Hasznos tudnivaló a kedvencükkel nyaralóknak:

Ha a kutyákat nem részesítjük megfelelő védőoltásokban, nagy a kockázata, hogy megkapják valamelyik végzetes, fertőző betegséget. Sajnos a házi kedvencükre leselkedő veszélyforrások nyáron sem kímélik a szervezetüket, sőt akad olyan betegség, amelyek ellen, ha elmulasztjuk beadatni a védőoltást, akkor kifejezetten a nyári utazások alkalmával tesszük ki életveszélynek nem csupán négylábú, de kétlábú társaik életét is, hiszen a betegség az emberre is veszélyt jelenthet. Ilyen alattomos betegség alakulhat ki a leishmaniosis kórját hordozó parazitáktól. A betegséget terjesztő szúnyogok és kullancsfélék (illetve a bennük élő és a kórt okozó egysejtűek) elsősorban a mediterrán éghajlatú területekre jellemzőek, de találkozhatunk velük a Közel-Keleten, Kínában, sőt még Svájcban vagy Franciaországban is!

Lehetséges előfordulás:

  • Földközi tengert ölelő országokban: Portugália, Spanyolország, Olaszország, Málta, Görög- és Törökország

  • Latin-Amerikában: Argentína, Mexikó

  • Afrikában: Líbia, Tunézia, Marokkó, Algéria, Egyiptom


További információ:
Radó Tamás– Café PR Kft.
Tel: 450-5003, Email: radot@cafepr.hu

vagy

Horváth Eszter – Café PR Kft
Tel: 450-5066, Email: horvathe@cafepr.hu