Bejelentkezés Regisztráció

24 február 2011

4. Intervet Nap – Új válaszok régi kihívásokra az állatgyógyászati gyakorlatban

2011 februárjában immár negyedik éve rendeztük meg országos állatorvosi konferenciánkat, melyen a hagyomány szerint az állatorvos szakma aktuális gyakorlati kérdéseiről tartanak előadást neves szakemberek. Az idei konferenciát „Új válaszok régi kihívásokra az állatgyógyászati gyakorlatban” címmel tartottuk.

Az eseménynek kiemelt aktualitást adott a kezdeményezés, amely a szervezett állatorvosképzés megindulásának 250. évfordulójára emlékezik az idén. Konferenciánk csatlakozott a kezdeményezéshez, mely 2011-et az állatorvoslás évének nyilvánította, és tisztelettel adózik az elmúlt 250 év emlékének. Így résztvevőink között köszönthettük Dr Solti Lászlót, a Szent István Egyetem rektorát és Dr Fodor Lászlót, az Állatorvos-tudományi Kar dékánját, akik köszöntővel fogadták a résztvevőket.

A konferenciára idén is több mint 400 szakmabeli látogatott el, akik 3 párhuzamosan zajló szekcióban – baromfi, szarvasmarha és társállat – hallhattak érdekes előadásokat és vitathatták meg az aktuális állategészségügyi problémákat.
A szarvasmarha szekció fő témája a 60 napos szárazonállási időszak megfelelő menedzselése volt. A kisállatos szekcióban a külső hallójárat-gyulladás hatékony konzervatív és műtéti eljárásai kerültek bemutatásra, valamint a cukorbetegség elleni kezelésről tartott egy igen élvezetes, interaktív előadást a meghívott brit szakember.
A baromfi szekció célja az volt, hogy minél több információt szolgáltasson a reo vírus fertőzésekről és a fertőző bronchitisről, különös kitekintéssel a gyakorlati aspektusokra.

Bízunk benne, hogy a résztvevők értékes információkkal távoztak és reméljük, hogy jövőre is megtisztelnek minket érdeklődésükkel az V. Intervet Napon!

IMG_5231IMG_5481