Bejelentkezés Regisztráció

8 november 2007

Kutya

Állatkerti séta Gesztesi Károllyal

Az Intervet Hungária Kft. Magyarország egyik vezető állatgyógyszer-gyártó és forgalmazó cége a mai napon ingyenes, exluzív szakvezetéssel kiegészített állatkerti sétát és kiállítás megnyitót szervezett a Fővárosi Állat-és Növénykertben. A bejáráson közel száz fogyatékkal élő vagy hátrányos helyzetben lévő gyermek vehetett részt, amelyre ezúttal Gesztesi Károly művészúr is elkísérte őket.

Az Intervet tevékenysége során számos adománnyal és támogatással segítette az állatvilágot, így a Fővárosi Állat- és Növénykertet is. A támogatóként kapott ingyenes belépési lehetőséget és szakvezetést a cég hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő gyermekek számára ajánlotta fel. Az országszerte működő speciális óvodák, iskolák és alapítványok részvételi szándékukat tanulóik és támogatottaik által készített rajzok vagy festmények beküldésével fejezhették ki. A téma az emberek és állatok harmonikus együttélése volt.

A bejáráson a gyermekek megtekinthették a fókák etetését, megsimogathatták a kézhez szokott szelíd állatokat és megtekintették a három farkaskölyköt is, akiket az Intervet júniusban fogadott örökbe.

„A hátrányos helyzetű gyermekek fejlődése szempontjából is meghatározó egy ilyen délután az állatok között, ebben a szép késő őszi környezetben. Őrülök, hogy részese lehettem, illetve annak, hogy magammal hozhattam a színész árvákat is! Sokan nem is gondolnák, milyen fontosak ezek a támogatások.” – nyilatkozta Gesztesi Károly a sétát követő megnyitón, ahol a felhívásra beérkezett képeket és festményeket tekinthették meg a vendégek és meghívottak.
A felhívásra több tucat rajz és festmény érkezett az ország számos részéről.

Az állatkerti séta után még fennmaradt jegyeket olyan gyermekek részére ajánlja fel az Intervet, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak részt venni a mostani eseményen, azonban az állatkert ingyenes látogatása nem mindennapi örömöt okozna számukra is.

„Nem csupán a kis alkotók számára öröm részt venni ezen a pályázaton, hiszen kollegáimmal együtt nagyon jó érzés volt kibontani a beérkezett műveket, megcsodálni őket és részt venni ezen a sétán. A társadalmilag felelős viselkedés nagyon fontos cégünk számára és külön öröm, amikor lehetőségeinknek és hátterünknek köszönhetően mosolyt varázsolhatunk a gyermekek arcára.” – hangsúlyozta a megnyitón Molnár Judit, az Intervet Kft. kommunikációs vezetője.

Az Intervet társadalmi felelősségvállalása

Az Intervet Hungária Kft. egyfelől elkötelezett az állatok egészégének fontossága mellett, másfelől hangsúlyozza az emberek és állatok harmonikus együttélésének szükségességét. Az állatkerti séta jó apropó arra, hogy az állatok a beteg gyermekek fejlődésére kifejtett pozitív hatására is felhívják a figyelmet.